Групи 2019

АЙТУГАН

Ансамбъл за Танци и Песни“AЙТУГАН“
Уфа – Република Башкирия (Руска Федерация)

Ансамбъл за танци и песни „АЙТУГАН“ е създаден през 2010г. на базата на Държавния авиационен университет в Уфа. Членовете на ансамбъла са студенти от университета, а някои от тях са студенти от колежа по енергетика.

Членовете на ансамбъла не само се представят на сцената, но и отделят много време за изследователска дейност. Те събират малко известните произведения на певческия и танцов фолклор и се опитват да възстановят старите башкирски и татарски обреди. Репертоарът на ансамбъла е богат и разнообразен. Той включва башкирски и татарски народни танци и песни, както и танци от различни части на Руската федерация.

Изпълненията на ансамбъла се радват на голям успех на всяка сцена на която се представят. Професионални способности, младост, чар, страст, ярки колоритни костюми – всичко това поражда голям интерес към младите изпълнители.

Ансамбъл „АЙТУГАН“ става лауреат на международни конкурси „Диамантът на Изтока“ и „На Крилата на Таланта“ и многократно участва и става лауреат на годишния републикански конкурс „Студентска пролет“.