Групи 2018

Фолклорно студио ЕТНОС

Основано през 2004 г., фолклорното студио „Етнос“ е ангажирано с популяризирането на фолклора и занаятите от Македония. Понастоящем студиото има около 200 членове, разделени в няколко групи.
Най-активните групи са тези, които работят върху създаването на автентични фолклорни носии, възстановяването на стари фолклорни елементи и изучаването на фолклорните танци и песни.
Ансамбълът работи върху подхранването на фолклорната традиция на македонския народ. Репертоарът на ансамбълът включва адаптации на танци от всички части на Македония.
Младежкият ансамбъл за младежи на възраст под 20 години участва в много фестивали в Европа (Испания, Германия, Франция, Турция, Италия, Португалия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина) и от всички тези фестивали се връщат с награди за изпълненията си. Тези ансамбли успешно продължават да представляват македонската култура, фолклор, танци и песни в тяхната истинска светлина и оригинал.
Особен акцент се поставя върху автентичността на фолклорните дрехи, които в повечето случаи се правят от членовете на ансамбъла.