Групи 2019

АРФАН

Младежки Фолклорен Танцов Ансамбъл „АРФАН“.
Център за естетично образование „Създание“.
Министерство на културата на Република Северна Осетия – Алания.

Фолклорен ансамбъл „АРФАН“ е младежка група, основана през 2002г., която се състои от 50 души, включително оркестър. Младите артисти танцуват под жив акомпанимент. Използват народни инструменти-осетинската хармоника, доли (барабан), кларинет.

Творческата работа, повторенията, концертите, състезанията и танцовите фестивали са всичко, за което живеят младите артисти на ансамбъла. Техните успешни изпълнения поразяват публиката от всички възрасти, не само в родната си република и градовете на Русия (Налчик, Ставропол, Сочи, Санкт Петербург, Москва), но и в чужбина (Турция, Италия, Словакия, Чехия, Словения), демонстрирайки майсторско изпълнение, запознават публиката с националния им фолклор и традиции, нагласа и начин на живот, не само на осетинския народ, но и на изкуството на народите на Северния Кавказ.

Ансамбъл за народни танци „Арфан“, е спечелил купи, дипломи и по-високи награди на републикански и руски конкурси, фестивали и международни танцови форуми извън страната си. Единодушното признание и наградата на зрителските симпатии са най-красивата награда за тях!