Групи 2014

Folk Culture Care Association

FCCA е група, която представя и описва древното и етническо творчество на индийската народна култура. Нашата организация представя себе си като кралски музей на етнически колоритен индийски фолклор, класическо и театрално наследство с невероятни танци, песни с традиционна музика, а също и ослепителни цветни костюми, които представляват единство в многообразието на индийската култура.
За нашите танци: Бхангра е стил на индийски танци и музика от региона на Пенджаб. Представя се отпразнуването на важни поводи като събирането на реколта, сватби и т.н. Обикновено, придружени от песни, тя също така има характерен ритъм на Dhol барабана. Бхангра винаги е бил популярен сред хората от пенджабски произход, по целия свят, но стилът се възражда с подновен интерес в последното десетилетие. Традиционните механизми често включват съвременни музикални стилове. В този период, Бхангра е бил повлиян от реге, рай, техно, хаус музика, рап, рага и джунгла. В действителност, тези синтези често са толкова успешни, че съвременната Бхангра, предимно от Обединеното кралство сега се изнася обратно в Индия, а също и в Пакистан.
В последните пет години нашата група и нашите артисти са участвали в различни фестивали и събития в Унгария, Холандия и Франция.