Групи 2022

Фолклорна танцова група на община Бююкчекмедже „Голден бридж“

 

Държава: Турция

Художествен ръководител: Самет Колемен

Основната цел на групата за народни танци „Златен мост“ е да подкрепи младежта, да запази и популяризира култура си и същевременно да остане предана на същността на турската култура и народните танци, които са част от начина им на живот.

Танцовият състав има 560 възпитаници, включително възрастни и юноши, които се обучават от специалисти в областта завършили консерватории.

Фолклорен танцов ансамбъл „Златен мост” е представил община Бююкчекмедже в над 40 национални и международни фестивали и конкурси благодарение на своята отдаденост и дисциплинирана работа. Групата успешно представя Истанбул във “Финалите на Турция”, като 3 пъти печели първа награда на Истанбулската провинция. Състава е участвал във фестивали за народни танци в Гърция, България, Унгария, Италия, Португалия, Южна Корея и Северен Кипър, където успява да се представи на международно ниво.

През 2016 г. в Южна Корея, танцовият ансамбъл успешно представя Турция на фестивала за народни танци в Чеонан, като печели 1-во място в конкурса, в който участват 18 държави. Освен това, през 2018 г. групата печели 3-то място в конкурса на Световния фолклорен фестивал в Майорка, Испания, в който участват 17 държави.

Мисия на ансамбъла е да бъде в услуга на младите хора в града и да допринесе за популяризирането на Турция на световната сцена.

 Медийни канали:

Facebook: https://www.facebook.com/Bakhat-B%C3%BCy%C3%BCk%C3%A7ekmece-Belediyesi-Alt%C4%B1n-K%C3%B6pr%C3%BC-Halk-Danslar%C4%B1-Toplulu%C4%9Fu-1989824487760315/

Instagram: https://www.instagram.com/altinkopru_bakhat/

Участие в категория Соло и дует